Heerlijk er een paar dagen even tussen uit.

3- daagse arrangement

Dag 1 (één):

14.00 uur:  Check in en rondleiding over het resort. Zwemmen en relaxen aan het zwembad


16.00 uur: Historische rondwandeling in Groningen. In 1846 heerste in Nederland crisis op het platteland. Arme boeren meldden zich aan voor een bestaan in Suriname. Hoewel hen een eigen huis en bewerkt land was beloofd, moesten ze van boord om zich in het moeras aan de overkant van de Saramaccarivier te vestigen. In de maanden erna stierven er tientallen kolonisten tegelijk. Onze gids vertelt u het hele smartelijke verhaal en beschrijft ook de kolonisatie van de eerste Javanen en Hindostanen in dit landbouwgebied.


19.00uur:  Surinaamse maaltijd bij het zwembad


Dag 2 (twee):

07.00uur: Zonsopgang op de Pikin Gudu. Met schipper Harry vaart u bijna geruisloos door het schitterende oerbos langs de Saramaccarivier. Met een beetje geluk ziet u de machtige bultrug van een lamantijn (zeekoe) die naar lucht hapt terwijl er toekans overvliegen en de aapjes in de takken van de bomen buitelen.


08.00 uur: Ontbijt in het appartement wanneer het u schikt

 

12.00 uur: Lunch aan het zwembad


13.00 uur: Naar Birdsparadise. Met als hoofdattractie een kooi van 30 bij 50 bij 8 waarin talloze inheemse vogelpaartjes vrij rondvliegen en u ze binnen in alle rust kunt observeren, Aanbiddelijk is de baby tapir die zo graag geknuffeld wil worden en imponerend: het harpijarend koppel, een van de grootste adelaar soorten ter wereld in een volière waarin ze toch nog hun vleugels uit kunnen slaan.


19.00 uur: Diner naar keuze geserveerd bij het zwembad of geserveerd in uw appartement. .


Dag 3 (drie)

08.00 uur: Ontbijt in het appartement wanneer het u schikt.


11.00 uur: Intieme picknick op de Pikin Gudu. We varen nu richting Groningen, langs de mooie buitenhuizen van rijke Surinamers; Gluren bij de Buren, heet deze tocht eigenlijk. We serveren u aan boord twee verschillende salades, kip met satésaus, knapperige broodjes en een glas wijn of bier inclusief.


13.00: vertrek vanuit Bloemendaal.